https://www.storyjumper.com/book/read/103618766/60689a606351a
Bursa BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi ailesinin üyeleri olarak birlikte çalışmanın keyfini çıkardığımız her anda yeni heyecanlarla ve birbirinden farklı uygulamalarla tanışma fırsatını da yakalıyoruz ve güzel işlere imza atmaya çalışıyoruz. Proje çalışmasına katkı sağlayan tüm öğrencilerime yürekten teşekkür ediyorum.
Yeri gelmişken "StoryJumper" programından da bahsedelim:
Sorularla StoryJumper
Hangi yaş düzeyine uygun? | 5 yaş ve üstü tüm bireyler için uygundur. |
Ücretsiz mi? | Story Jumper kullanıcılara ücretsiz hizmet vermektedir. |
Hangi araçlar aracılığıyla giriş yapabilirim? | Story Jumper web üzerinden hizmet vermektedir. Bu yüzden web platformuna ulaşabileceğiniz telefon, tablet veya kişisel bilgisayarınızı kullanarak giriş yapabilirsiniz. |
Üyelik gerektirir mi? | Story Jumper web üzerinden erişim saklanıldığında giriş yapılmadan da kendi hikâye kitaplarınız oluşturabilirsiniz fakat kaydetmek veya paylaşmak istediğinizde sizden üye olmanızı isteyecektir. Yazmaya başladığınız bir kitabı tekrardan düzenlemek için ise onu kaydetmeniz gerekecektir. |
Türkçe Dil Desteği var mı? | Evet, Türkçe dil desteği bulunmaktadır. |
StoryJumper Nedir?
Bir web sitesi üzerinden sizlere dijital hikâyeler oluşturma imkânı veren bir platformdur. Story Jumper kullanıcılarına geniş bir yelpaze sunarak kurguladığınız hikâyelerinizde kullanmak üzere sizlere masalsı ortamlar, karakterler, nesneler ve resimler sunmaktadır. Bu platform sayesinde Story Jumper üzerindeki görseller ile dijital hikâyenizi istediğiniz gibi kurgulayıp okuyucuya aktara bilirsiniz. Story Jumper ile kullanıcılar hem kendi hikâyelerini yayınlıyor hem de diğer kullanıcıların hikâyelerini okuyabiliyorlar. Story Jumper’ı diğer kitap oluşturma araçlarından ayıran en önemli özelliği istediğinizde sayfaları sesli olarak da oluşturulabiliyor olmasıdır. Yani sizle hikâyelerinize seslendirmeler eklemenize imkân saylayan Story Jumper üzerinde sesli dijital hikâyeler oluşturabilirsiniz.
StoryJumper İle Neler Yapılabilir?
Story Jumper ile kullanıcılar hayal güçlerini kullanarak oluşturdukları dijital hikâyelerine kendi karakterlerini, kendi ortamlarını ve farklı sesler ekleyebiliyorlar. Oluşturulan dijital hikâyeleri paylaşabiliyor yâda paylaşılmış bir hikâyeyi okuyabiliyorsunuz. Eğer öğretmen iseniz Story Jumber üzerinde kendi sınıfınızı oluşturabiliyor ve öğrenciler ekleyebiliyorsunuz. Öğrencilerinizin yapmış oldukları hikâyeleri takip edebiliyor dilerseniz düzeltmeler yapabiliyorsunuz. Öğrencilerinize grup veya bireysel ödevler vererek onların hayal güçlerinin gelişimine destek olabiliyorsunuz. Öğrencilerinize taslak bir dijital kitap sunarak geliştirmelerini için yönlendirmeler yapabiliyorsunuz.
Story Jumper Nasıl Kullanılır?
Öğretmen olarak giriş yaptığınızda;
- Sizleri Story Jumper’in ana sayfası karşılayacaktır. Burada CLASSES I TEACH, RAISE MONEY USING STORYJUMPER ve MY PERSONAL BOOKS bölümleri bulunmaktadır.
- Sınıf oluşturmak için CLASSES I TEACH bölümünde yer alan + CREATE A CLASS butonuna tıklayınız.
- Açılan Sayfada sizlerden sınıfınızın adını, parolasını, çevrimiçi olarak öğrencilerinizin sizlerin belirlediği saat aralıklarında girmesi için bir sayaç belirleme alanı, öğrencilerinizin yaş düzeyi, fotoğraf aramalarına ve işbirliği bölümlerini aktif veya kapalı yapmanıza imkan veren alanları belirlemeniz gerekmektedir. Belirledikten sonra SAVE butonunu kullanarak kaydediyoruz.
- Artık sınıfınız oluşmuştur. Dilerseniz öğrencilerinize sınıf kodu ve parolasını vererek kendi hesaplarını oluşturarak giriş yapmalarını saylayabilir yâda öğrencilerinizi sisteme siz ekleyebilirsiniz.
- Sınıf kodu sayfanın sol üst köşesinde yer almaktadır.
- Öğrencilerinizi siz eklemek istiyorsanız: Sınıf içerisinde yer alan CLASS ROSTER bölümünde sizler sınıfınızın öğrencilerini görebilir ve kontrollerini sağlayabilirsiniz. Bu bölümün altında yer alan + ADD STUDENTS yazısına tıklayınız. Sizi sınıf ayarları bölümüne tekrar götürecektir. Bu sayfanın alt kısmında öğrenci ekleme bölümü yer almaktadır.
- Bu bölümde yer alan + Add 1 more student yazısına tıklayarak öğrenciler ekleyebilirsiniz. Yada + Add multiple students with a .csv file yazısına tıklayarak toplu bir .csv dosyasını ekleyebilirsiniz.
- + Add 1 more student bölümüne tıklandığında sizlerden öğrencinin adını, soyadını ve kullanıcı adı bilgilerini girmenizi isteyecektir. Bu alanları doldurarak öğrencilerinizi sisteme ekleyebilirsiniz. SAVE butonu tıklayarak sınıfınızı kaydederek bilgileri güncelleyin.
- Sınıfımızın ana sayfasına döndüğümüzde CLASS ROSTER bölümünde öğrencilerimizi görebiliriz. Eklemiş olduğunuz öğrenciye kullanıcı adını ve geçici parolasını vererek onunda Story Jumper giriş yapmasını sağlayabilirsiniz.
- Sınıf içerisinde yer alan CREATE A TEMPLATE BOOK FOR STUDENTS bölümü kullanarak taslak olarak oluşturduğum dijital hikayeyi onlar ile paylaşarak devam etmelerini sağlayabilirsiniz.
- REVIEW STUDENT BOOKS bölümünde öğrencilerinizin bireysel olarak oluşturduğu ve oluşturmaya devam ettiği dijital hikayeleri görebilir ve inceleyerek düzeltmeler yapabilirsiniz. Yada bu bölümü kullanarak Create a group book seçeneğine tıklayarak öğrencilerinizin grup halinde dijital hikayeler oluşturmalarını sağlayabilirsiniz.
- INDIVIDUAL BOOKS bölümünde ise sizlerin bireysel olarak oluşturduğunuz dijital hikayeleriniz yer almaktadır.
- Story Jumper üzerinde dikkat etmeniz gereken en önemli işlem öğrencilerinizin siz geri sayımı başlattığınız da sınıfa giriş yapabiliyor olmalarıdır. Çalışmaları öğrencilerin yapabilmesi için 10 saatte kadar artırılan sayacı aktif hale getirmeniz gerekmektedir.
- Öğrencilerinizin kitaplarını ebeveynleri le paylaşarak onlarında erişmesini sağlayabilirsiniz. Bunu için SHARE STUDENT BOOKS bölümünde şifre oluşturarak ebeveyn erişimini aktif hale getirebilir. Story Jumper onlara vermek üzere sizlere bir web adresi oluşturacaktır. Gerekli adımları takip ederek kitapları görebilirler.
Normal kullanıcı, öğrenci veya öğretmen olarak giriş yaptığınızda dijital hikâye oluşturmak ve oluşturulmuş dijital hikâyeleri okumak için;
- Ana sayfa üzerinde sizleri sayfanın yukarısında Home, Library, Help ve Prices bölümleri olan bir menü göreceksiniz.
- Home ile ana sayfanıza dönebilirsiniz, Library ile paylaşılmış kitapları görüntüleyebilir ve okuyabilirsiniz, Help ile Story Jumper kullanımı için yardım alabilirsiniz ve Prices bölümü ile kitabınızı baskı olarak almak için gerekli olan fiyatlar hakkında bilgiler alabilirsiniz.
Dijital hikaye oluşturmak için;
- Ana sayfa üzerinde sizleri MY PERSONAL BOOKS bölümünde yer almaktadır. Bu bölüm içerisinde sizin oluşturmuş olduğunuz dijital hikayelerinizi görüntülenmektedir.
- MY PERSONAL BOOKS bölümünde yer alan Create a book alanına tıklayarak sizlerde yeni bir dijital hikaye oluşturabilirsiniz.
- Create a book tıkladığınızda açılan sayfada sizlere şablonlar sunmaktadır. Dilerseniz bu şablonları kullanarak dijital hikaye oluşturabilirsiniz yada boş şablonunu seçerek kendiniz şablon oluşturabilirsiniz.
- Şablon seçiminden sonra artık dijital hikâyenizi oluşturabilirsiniz.
- Açılan sayfada sol tarafta hikâyemizde kullanacağımız araçlar yer almaktadır. Bu bölümleri kullanarak hikâyemize resimler metin, kutuları ve karakterler ekleyebiliriz.
- Alt kısımda sayfalarımız yer almaktadır buradan sayfaları kopyalayabilir, sayfalar arasında gezinebilir, yeni sayfalar ekleyebilirsiniz.
- ADD VOICE bölümden ses kayıtları yaparak dijital hikayenizi sesler ekleyebilirsiniz.
- Sağ üst kısımda bulunan INVITE ile yeni yazarlar davet edebilir, SHARE ile dijital hikayenizi paylaşabilirsiniz. Bitirmedi iseniz SAVE & EXIT bölümü ile kaydederek çıkabilirsiniz.
- Oluşturmaya başladığınız dijital hikayenizi tekrar düzenlemek veya devam etmek için: MY PERSONAL BOOKS bölümünden hikayenize tıklayınız ve açılan sayfada EDİT butonuna tıklayarak tekrar düzenleme sayfasına geçebilirsiniz.
- Eğer öğrenci olarak giriş yaptı iseniz: Ana sayfanızda CLASS COLLECTION bölümü yer alacaktır. Bölüm üzerinden öğretmenizin sizlere vermiş olduğu şablon örneklerini ve grup ödevlerinizi görebilir düzenlemeler yapabilirsiniz.
***https://egitimaraclari.net/story-jumper-nedir-nasil-kullanilir/ bağlantısından alıntı yapılmıştır.
Yorumlar
Yorum Gönder